X

hr

en

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

Meteora – Atena – Peloponez

Destinacija: Atena

Ponuda: Meteora-Atena-Peloponez

Cijena: Na upit

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

1. dan: Ancona
Polazak autobusa ispred škole. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Ancone. Razgledat ćemo Trajanov slavoluk i prošetati od Piazze del Plebiscito do katedrale. Ukrcaj na brod za Grčku. Smještaj u kabine. Polazak broda. Za vrijeme plovidbe stoje Vam na raspolaganju restorani, bar, saloni, bazen, disco-club. Noćenje na brodu.
2. dan: Igoumenitsa – Kalambaka
Dolazak u Igoumenitsu. Nastavak putovanja autobusom do Kalambake. Obilazak jednog od samostana Meteora podignutih na liticama iznad grada. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
3. dan: Kalambaka – Delfi – Atena
Nakon zajutarka odlazak u Delfe. Susret s lokalnim vodičem. Razgled arheoloških ostataka Apolonovog svetišta poznatog po Pitijinim proročanstvima (Apolonov hram u kojem se nalazio omphalos – «pupak svijeta», kazalište iz 4. stoljeća prije Krista, stadion). Nastavljamo prema Ateni. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
4. dan: Atena
Zajutrak. Razgledavanje kulturnopovijesnih spomenika grada u pratnji lokalnog vodiča: Akropola (Propileji, Partenon, Erehteion, hram Atene Nike), Dionizijevo kazalište, agora, parlament. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Predlažemo da posjetite novi Muzej Akropole ili Nacionalni arheološki muzej. Večera u hotelu ili uz nadoplatu večera u tipičnom restoranu na Plaki uz folklorni program i grčku glazbu. Noćenje.
5. dan: Atena – Peloponez
Zajutrak. Dan provodimo na Peloponezu. Kraće zadržavanje na Korintskom kanalu. Razgled ostataka drevne Mikene i Asklepijevog svetišta i kazališta u Epidauru u pratnji lokalnog vodiča. Nastavljamo prema Patrasu. Ukrcaj na brod za Italiju. Smještaj u kabine. Polazak broda. Noćenje na brodu.
6. dan: Ancona – San Marino
Plovidba uz mogućnost korištenja sadržaja na brodu: restorani, bar, saloni, bazen. Dolazak u Anconu. Nastavljamo autobusom do San Marina. Razgled treće najmanje europske države koju je u 4. stoljeću osnovao klesar s Raba. Polazak za domovinu. Noćna vožnja.
7. dan: Hrvatska
Dolazak pred školu u jutarnjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  •  prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • 2 noćenja na brodu u unutrašnjoj četverokrevetnoj kabini
  • smještaj u hotelu 3* u Kalambaki u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na osnovi 1 polupansiona
  • smještaj u hotelu 3* u Ateni u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na osnovi 2 polupansiona
  • stručno vodstvo lokalnih vodiča u Delfima, Ateni i na Peloponezu
  • Petrosovog turističkog pratitelja
  • osiguranje jamčevine
  • osiguranje od odgovornosti
  • organizaciju putovanja