X

hr

en

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

OD KUD’ JE MOJ DIDA? -PROGRAM ZA HRVATSKU DIJASPORU

Destinacija: Hrvatska

Ponuda: ZAGREB-DALMACIJA-LIKA

Cijena: Na upit

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

1. dan: Zagreb – Dalmacija

Prvi dan je rezerviran za upoznavanje povijesti i spomeničke baštine glavnog grada. Razgled započinjemo pred Katedralom Uznesenja Blažene Djevice Marije. Zagrebačku biskupiju utemeljio je krajem 11. stoljeća prvi ugarsko-hrvatski kralj sveti Ladislav. Katedrala je građena kroz stoljeća, a veliku neogotičku obnovu doživjela je nakon potresa 1880. godine. Nastavljamo preko središnjeg gradskog trga bana Josipa Jelačića kroz Radićevu ulicu do Kamenitih vrata. Kamenita vrata dio su obrambenog sustava zagrebačkog Gradeca i jedina su od vrata koja postoje još i danas. U prolazu vrata smještena je kapela sa slikom Majke Božje od kamenitih vrata, zaštitnice grada. Na Gornjem gradu vidjet ćemo zgrade Hrvatskog Sabora i Vlade, crkvu svetog Marka i crkvu svete Katarine. Prolazimo uz kulu Lotrščak. U kuli je smješten Grički top koji svakog dana pucnjem označava podne. Spuštamo se Uspinjačom do Donjeg grada gdje naš obilazak završava. Polazak za Dalmaciju. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Dalmacija

Zajutrak. Boravak u selu ili gradu porijekla djeda gosta. Upoznavanje destinacije kroz kulturne i gastronomske sadržaje u pratnji turističkog vodiča. Noćenje.

3. dan: Dalmacija – Spilja Samograd – Dolina Gacke – Zagreb

Nakon zajutarka polazak za Liku. Obilazak spilje Samograd, zaštićenog nacionalnog geomorfološkog spomenika prirode. Nastavljamo do Sinca. Pitomo mjesto nalazi se u slikovitom Gackom polju, na padinama Velebita i Kapele, u srcu nedirnute prirode, na vrilu europske ljepotice rijeke Gacke. Ljepotica duga 61 km neočekivano tiho izvire u Sincu, a čuvena je po potočnoj pastrvi. Ovdje se još uvijek melje žito u mlinicama smještenim na samom vrilu rijeke, a u stupama valja sukno. Prezentacija rada mlina i mljevenja žita – Majerovo vrilo uz degustaciju domaćega kruha. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz prema programom utvrđenom itinereru
smještaj u hotelu 3* u Dalmaciji u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja sa zajutarkom
troškove vodiča u Zagrebu i Dalmaciji
ulaznicu za spilju Samograd
ulaznicu za Majerovo vrilo
troškove turističkog pratitelja
osiguranje jamčevine
osiguranje od odgovornosti
organizaciju putovanja