X

hr

en

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

OD LUNJSKE MASLINE DO PAŠKE ROBINJE

Destinacija: Otok Pag

Ponuda: PAG-KOLAN-NOVALJA-LUN

Cijena: Na upit

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

1. dan: Zagreb – Otok Pag

Polazak iz Zagreba za otok Pag u jutarnjim satima. Vožnja autocestom do Posedarja i dalje preko paškog mosta do grada Paga. Nekada utvrđeni grad na današnoj lokaciji izgrađen je u 15. stoljeću prema nacrtu Jurja Dalmatinca. Razgledat ćemo župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije na središnjem gradskom trgu kojega krasi i palača nekadašnjeg kneževog dvora, te spomenik Bartulu Kašiću, ocu hrvatske gramatike. Susret s paškim čipkaricama. Paška čipka nalazi se na Unescovom popisu nematerijalne kulturne baštine. Druženje sa čipkaricama omogućit će vam da upoznate i bogatstvo paške pučke nošnje. Šetnja preko novog mosta do magazina soli u kojima se nalazi trajna izložba solarstva. Nastavljamo do Novalje. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Otok Pag

Nakon zajutarka odlazimo u Kolan. Posjet sirani u kojoj ćemo se upoznati s tradicijom i tehnologijom proizvodnje čuvenog paškog sira uz degustaciju. Poslijepodne ovisno o sezoni i vremenskim prilikama predlažemo neku od aktivnosti: čuvanje ovaca s lokalnim pastirima, rad u vinogradu, branje puževa ili kadulje, ribarenje, promatranje ptica u ornitološkom rezervatu veliko blato. Noćenje.
3. dan: Otok Pag
Zajutrak. Pješačka tura makadamskom stazom kroz kamenjar do lokaliteta «paški trokut» na kojem su navodno viđeni neidentificirani leteći objekti. Poslijepodne provodimo na najsjevernijem dijelu otoka, u mjestu Lun u kojem se nalazi rezervat tisućljetnih maslina. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Otok Pag – Zagreb

Zajutrak. Posjet gradskom muzeju u Novalji s talijanovom bužom – ostatkom antičkog podzemnog vodovoda. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz prema programom utvrđenom itinereru
smještaj u hotelu 2* u Novalji u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja sa zajutarkom
ulaznicu za izložbu Solarstva u Pagu
posjet sirani u Kolanu uz degustaciju
ulaznicu za gradski muzej u Novalji
troškove turističkog pratitelja
osiguranje jamčevine
osiguranje od odgovornosti
organizaciju putovanja