X

hr

en

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

Okusi Hrvatsku: Otok Hvar

Destinacija: Otok Hvar

Ponuda: Split-Hvar

Cijena: Na upit

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

1. dan: Zagreb – Split – Hvar

Polazak iz Zagreba u ranim jutarnjim satima. Vožnja do Splita. Razgled grada: peristil, katedrala svetog Dujma, kip Grgura Ninskog, Narodni trg. Ukrcaj na trajekt. Polazak trajekta za Stari Grad prema redu plovidbe. Po dolasku na otok smještaj u hotel u gradu Hvaru. Noćenje.

2. dan: Hvar – Stari Grad – Uvala Mekićevica

Nakon zajutarka razgledavanje kulturnopovijesnih znamenitosti grada: tvrđava Fortica iz 16. stoljeća s koje se pruža predivan pogled na grad i obližnje otoke, Samostan benediktinki poznat po cijelom svijetu po čipki od agave, Katedrala svetog Stjepana, Hvarsko kazalište jedno od prvih komunalnih kazališta u Europi utemeljeno 1612. godine i podignuto nad Arsenalom, Franjevački samostan. Ako želite izvorni hvarski suvenir, lijek i miris u jednom, onda je idealno rješenje mirisna vrećica “lavandule croatice”. Za razliku od ostalih europskih zemalja, zbog idealnih klimatskih uvjeta, hvarska lavanda daleko je najkvalitetnija. Proizvodi se na ekološki način, a sjetva i žetva obavljaju se ručno. Odlazak u Stari Grad. Obići ćemo župnu crkvu svetog Stjepana, dominikanski samostan i Tvrdalj, jedinstveni spomenik kulture iz 16. stoljeća. Renesansni kompleks Tvrdlja dao je izgraditi pjesnik Petar Hektorović kao svoj ljetnikovac s ribnjakom i perivojem, ali je ujedno služio i kao utvrda za obranu od Turaka. Laganom šetnjom nastavljamo do netaknutog dijela Mediterana, od uvale Pokonji dol do Vale Mekićevica. U kamenoj kućici autentičnog izgleda nalazi se konoba „Robinson“. Pogled na pučinu, mirisi borovine, lavande i soli. Pod stoljetnom maslinom osjetit ćete potpuni doživljaj dalmatinske kuhinje. Predlažemo da probate “gregadu”, riblji specijalitet hvarske kuhinje. Od lokalnih vina svakako treba preporučiti Plenkovića ili Plančića. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Hvar – Grapčeva Špilja – Split – Zagreb

Nakon zajutarka uz stručno vodstvo udruge ”Humac” obići ćemo Grapčevu špilju, kolijevku hvarske kulture i civilizacije, te jedno od najznačajnijh prapovijesnih nalazišta na Mediteranu. Pripremite se za pješačenje nepristupačnom kraškom unutrašnjošću otoka. Slobodno vrijeme za ručak u konobi „Humac“ koja se nalazi u istoimenom napuštenom pastirskom selu. Kuće u Humcu građene su od kamena i dobro su očuvane, te ih smatramo “etnografskim spomenikom”. Svakako kušajte neke od lokalnih specijaliteta kao što je kozji sir iz ulja, ”pečicu na tečicu” – svježi kozji sir pržen u šećeru ili “paradižet” – desert od mlijeka i jaja. Ukrcaj na trajekt za split. Polazak trajekta prema redu plovidbe. Po dolasku u Split nastavak putovanja autobusom do Zagreba.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz prema programom utvrđenom itinereru
smještaj u hotelu 3* u Hvaru u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja sa zajutarkom
troškove lokalnih vodiča u Splitu i Hvaru
ulaznicu za tvrđavu Fortica
ulaznicu za Tvrdalj
ulaznicu za dominikanski samostan u Starom Gradu
posjet Grapčevoj špilji uz stručno vodstvo
troškove turističkog pratitelja
osiguranje jamčevine
osiguranje od odgovornosti
organizaciju i vodstvo putovanja