X

hr

en

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

Okusi Hrvatsku: Ston-Korčula-Dolina Neretve

Destinacija: Dalmacija

Ponuda: Ston-Korčula-Dolina Neretve

Cijena: Na upit

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

1. dan: Zagreb – Ston – Pelješac – Korčula 

Polazak iz Zagreba u ranim jutarnjim satima. Uz kraće usputne stanke vožnja do Stona. Razgled stonskih zidina iz 14. stoljeća. Zidine su najveći fortifikacijski pothvat ondašnje Europe, protežu se u ukupnoj dužini od 5,5 km, a ojačane su sa 40-ak kula i 5 bastiona. Šetnja zidinama do Malog Stona. Ručak u restoranu „Kapetanova kuća“. Najistaknutiji restoran ovog kraja nalazi se u istoj kući gdje je bilo sjedište kapetana malostonske straže, a danas je pravi mali gastronomski hram obitelji Kralj. Specijalitet kuće je crni rižoto “Kapetanova kuća” i torta od Makarula. Nastavak putovanja preko brdovitog poluotoka Pelješca. Strme padine ovog područja i odsjaj sunca reflektiran od morske površine stvorili su uvjete za razvoj vrhunskih vina. Obići ćemo vinariju „Dingač“ koja još od 1902. godine njeguje proizvodnju vrhunskih vina, dingača i postupa. Ukrcaj na trajekt u Orebiću. Vožnja do Korčule. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Korčula – Vela Luka 

Zajutrak. Razgled kulturnopovijesnih znamenitosti grada: Gradska vijećnica, katedrala sv. Marka, crkva svih svetih, kuća Marka Pola. Najvažniji dio kulture otoka Korčule je svakako maslinarstvo. Maslina, ta stoljećima stara biljna vrsta, zbog svoje se posebnosti ubraja među najcjenjenije voće, ljudima je znana još od biblijskih vremena. U Veloj Luci nedavno je otvoren etnografski muzej maslinarstva. Uz stručno vodstvo upoznat ćemo vas sa starim postrojenjima i alatima za preradu maslinova ploda. Muzej je otvoren u sklopu prve velolučke privatne uljare, vlasnika Jadrana Zlokića, koja svake godine osvaja prestižne međunarodne titule u uljarstvu. Povratak u Korčulu. Noćenje.

3. dan: Korčula – Dolina Neretve – Zagreb 

Nakon zajutarka odjava iz hotela. Ukrcaj na trajekt za Orebić. Putovanje do Metkovića. Vožnja lađama kroz kanale i rukavce rijeke Neretve. Neretva je najdulja i najveća rijeka u istočnom jadranskom slivu, a njezina delta pokriva područje od oko 20.000 ha. Zbog biološke raznolikosti, bogatstva flore i faune, neretvanski je kraj priznat kao močvarno područje od međunarodnog značaja i ornitološki rezervat. Ručak u restoranu „Neretvanska kuća“, smještenom u jedinstvenoj oazi, gdje se stapaju opojni mirisi Neretve, mora i mandarina. Ovdje možete isprobati i tradicionalni neretvanski brudet od žaba i jegulja. Nakon kraćeg odmora nastavljamo sa posjetom arheološkom muzeju narona, prvom muzeju kod nas koji je rađen in situ. Muzej Narona se nalazi u neposrednoj blizini Metkovića, a izgrađen je nad rimskim hramom Augusteumom. Na ovom jedinstvenom arheološkom nalazištu pronađeno je 15 kipova rimskih careva. Nastavak putovanja. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz prema programom utvrđenom itinereru
smještaj u apartmanskon naselju u Lumbardi na osnovi 2 noćenja sa zajutarkom
ručak u restoranu Kapetanova kuća
vožnju lađama deltom Neretve i ručak u restoranu Neretvanska kuća
ulaznicu za Stonske zidine
obilazak vinarije Dingač i degustaciju vina
ulaznicu i stručno vodstvo za etnografski muzej maslinarstva u Veloj Luci
ulaznicu i stručno vodstvo za arheološki muzej Narona
troškove turističkog pratitelja
osiguranje jamčevine
osiguranje od odgovornosti
organizaciju putovanja