X

hr

en

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

Putevima svetog Pavla

Destinacija: Grčka

Ponuda: Solun-Atena

Cijena: Na upit

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

1. dan: Polazak autobusa s mjesta u dogovoru s grupom u 22:00 sata. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Italiju.

2. dan: Loreto – Ancona 
Dolazak u Loreto, jedno od najvećih marijanskih svetišta u Europi u kojem se čuva Marijina kućica iz Nazareta. Sveta misa. Razgled bazilike i relikvija. Polazak za Anconu. Ukrcaj na brod za Grčku. Smještaj u kabine. Polazak broda prema redu plovidbe. Noćenje na brodu.

3. dan: Igoumenitsa – Kalambaka 
Dolazak u Igoumenitsu u jutarnjim satima. Nastavak putovanja autobusom do Kalambake. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Razgled kompleksa samostana Meteora izgrađenih na liticama planina. Večera. Noćenje.

4. dan: Kalambaka – Solun 
Nakon zajutarka polazak za Solun. Obilazak kulturno povijesnih znamenitosti: Bijeli toranj, Galerijev slavoluk, Rotonda, bazilika svetog Dimitrija, Aja Sofija. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: Solun – Kavala – Filipi 
Zajutrak. Nakon kratkog obilaska grada Kavale (nekada malo ribarsko mjesto po imenu Neapol) gdje je i sveti Pavao nakratko pristao, slijedi polazak prema Filipima, mjestu u kojem je sveti Pavao utemeljio prvu crkvu u Europi. Razgled ostataka rimskog foruma i kazališta, zatvora u kojem je bio zatočen sveti Pavao i mjesta na kojem je krstio Lidiju. Povratak u Solun. Večera. Noćenje.

6. dan: Solun – Veria – Atena 
Zajutrak. Polazak za Atenu. Kraće zadržavanje u Veriji (nekadašnjoj Bereja) u kojoj je sveti Pavao propovijedao i proveo kratko vrijeme sa svojim pomoćnicima Silom i Timotejom. Dolazak u Atenu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan: Atena 
Nakon zajutarka razgledavanje grada: Akropola (Propileji, Partenon, Erehteion, hram Atene Nike), Dionizijevo kazalište, Hefestov hram, Areopag gdje je sveti Pavao održao svoj poznati „govor Atenjanima“, Sintagma. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Večera. Noćenje.

8. dan: Atena – Korint – Patras 
Zajutrak. Polazak za Stari Korint, mjesto Pavlovog drugog misijskog putovanja. Po dolasku razgled ostataka tog antičkog grada u kojem je sveti Pavao propovijedao skoro dvije godine. Nastavak vožnje do Patrasa. Ukrcaj na brod za Italiju. Smještaj u kabine. Polazak broda prema redu plovidbe. Noćenje na brodu.

9. dan: Ancona 
Dolazak u Anconu prema redu plovidbe. Nastavak putovanja autobusom prema domovini. Dolazak kući u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz turističkim autobusom prema programu
2 noćenja na brodu u unutrašnjoj dvokrevetnoj kabini twc
smještaj u hotelima u dvokrevetnim sobama na osnovi 5 polupansiona
duhovno vodstvo
turističkog pratitelja
osiguranje jamčevine
osiguranje od odgovornosti
organizaciju putovanja