X

hr

en

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

STOPAMA NIKOLE TESLE

Destinacija: Zagreb-Lika

Ponuda: ZAGREB-KARLOVAC-GOSPIĆ-SMILJAN

Cijena: Na upit

* Klikom na fotografiju će se otvorit galerija u većoj rezoluciji!

1. dan: Zagreb – Karlovac – Gospić

Dan započinjemo u Tehničkom muzeju u Zagrebu u kojem ćemo razgledati demonstracijski kabinet Nikole Tesle. Šetnja Savskom ulicom do trga Maršala Tita i dalje Masarykovom ulicom do spomenika Nikoli Tesli. Vožnja Uspinjačom do Gornjeg grada na kojem ćemo vidjeti kulu Lotrščak, zgradu gradske skupštine na kojoj se nalazi ploča s Teslinom rečenicom: «Smatram svojom dužnošću da kao rođeni sin svoje zemlje pomognem gradu Zagrebu u svakom pogledu, i savjetom i činom…», trg svetog Marka i Kamenita vrata. Spuštamo se Radićevom ulicom do trga bana Jelačića i za kraj ostavljamo posjet Katedrali. Polazak za Liku. Kraće zadržavanje u Karlovcu u kojem je Tesla pohađao Kraljevsku veliku realku. Nastavljamo do Gospića. Smještaj u hotel. Noćenje.


2. dan: Gospić – Smiljan

Zajutrak. Prijepodne provodimo u Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle. Obilazak memorijalnog centra Nikola Tesla u kojem ćemo se upoznati sa životom i izumima velikog znanstvenika. Povratak u Gospić. Posjet muzeju Like. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.


3. dan: Gospić – Sinac – Zagreb

Nakon zajutarka odlazak u Sinac. Obilazak vrila Gacke, jedne od najljepših ponornica Europe. Mlinice u Sincu posebna su atraktivnost kao ostatak tradicijskog graditeljstva na vodi i starih obrta (prezentacija mljevena žitarica, stupanja sukna i valjanja biljaca). Posjet ribogojilištu Gacka. Nastavak putovanja. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz prema programom utvrđenom itinereru
smještaj u hotelu 3* u Gospiću u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja sa zajutarkom
troškove lokalnog vodiča u Zagrebu
ulaznicu za Tehnički muzej u Zagrebu
ulaznicu za memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu
ulaznicu za muzej Like u Gospiću
ulaznicu za Mlinice u Sincu
troškove turističkog pratitelja
osiguranje jamčevine
osiguranje od odgovornosti
organizaciju putovanja