Školska putovanja

Budimpešta – Prag

Cijena na upit

Detalji ponude

1. dan: Budimpešta

Polazak autobusa ispred škole. Vožnja do Budimpešte. Obilazak grada započinjemo na Budimu, brežuljku koji je naseljen u 13. stoljeću nakon provale Mongola. Šetnja od bivše kraljevske palače i palače Sándor – službene rezidencije mađarskog predsjednika do krunidbene Matijaševe crkve i Ribarske utvrde koju krasi sedam tornjeva koji simboliziraju sedam plemena koja su utemeljila mađarsku državu. Spuštamo se u Peštu. Razgled Trga heroja s Milenijskim spomenikom, Andraševe avenije, parlamenta izgrađenog u neogotičkom stilu na obali Dunava i bazilike svetog Stjepana u kojoj se čuva mumificirana desna ruka prvog mađarskog kralja. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan: Budimpešta – Bratislava – Prag

Doručak. Polazak za Slovačku. Vožnja do Bratislave. Razgledavanje grada: Bratislavski dvorac, katedrala svetog Martina, Mihaelova vrata, franjevačka crkva, stara gradska vijećnica, Slovačko narodno kazalište. Nastavljamo do Praga. Smještaj u hotel. Večera. Šetnja do Starogradskog trga kojega krasi Tynska crkva, spomenik Janu Husu i čuveni astronomski sat na tornju stare gradske vijećnice. Noćenje.

3. dan: Prag

Doručak. Razgledavanje kulturnopovijesnih spomenika grada u pratnji lokalnog vodiča: Praški dvorac (katedrala svetog Vida, stara kraljevska palača, bazilika svetog Jurja, Zlatna ulica), Mala strana s crkvom svetog Nikole, Karlov most. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Večera. Fakultativno odlazak na Križikovu fontanu kako biste uživali u predstavi glazbe, vode i svjetlosti. Noćenje.

4. dan: Prag – Plzen

Doručak. Izlet u Plzen. Posjet pivovari Pilsner Urquell u kojoj ćete se uz stručno vodstvo upoznati s tradicijom i tehnologijom proizvodnje češkog piva. Povratak u Prag. Ostatak dana provodimo u Zoološkom vrtu. Praški zoološki vrt smatra se jednim od najljepših zooloških vrtova u svijetu. Otvoren je davne 1931. godine, a u njemu danas živi gotovo 650 životinjskih vrsta. Vožnja Vltavom uz večeru na brodu. Noćenje.

5. dan: Prag – Karlovy Vary

Doručak. Izlet u Karlove Vary, grad poznat po izvorima termalne vode, likeru Becherovki i međunarodnom filmskom festivalu. Obilazak najpoznatije češke tvornice stakla i kristala Moser u pratnji stručnog vodiča. Slobodno vrijeme u gradu ili uz doplatu odlazak uspinjačom do vidikovca Diana i posjet Kući leptira. Povratak u Prag. Večera. Noćenje.

6. dan: Prag – Lednice

Doručak. Polazak za Lednice. Razgled slikovitog dvorca koji je od srednjeg vijeka do završetka Drugog svjetskog rata bio u posjedu obitelji Liechtenstein, a današnji izgled je dobio nakon rekonstrukcije u neogotičkom stilu polovicom 19. stoljeća. Dvorac se smatra jednim od najljepših čeških dvoraca, a 1996. godine upisan je na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak kući u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u hotelu 3* u Budimpešti u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na osnovi 1 polupansiona
 • smještaj u hotelu 3* u Pragu u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona i 1 noćenja s doručkom
 • vožnju Vltavom uz večeru na brodu
 • ulaznicu za Praški dvorac (katedrala svetog Vida, stara kraljevska palača, bazilika svetog Jurja, Zlatna ulica)
 • ulaznicu za pivovaru Pilsner Urquell
 • ulaznicu za Zoološki vrt
 • ulaznicu za tvornicu Moser
 • ulaznicu za dvorac Lednice
 • stručno vodstvo lokalnog vodiča u Pragu
 • turističkog pratitelja
 • osiguranje jamčevine
 • osiguranje od odgovornosti
 • troškove organizacije putovanja

Rezervacija

Ukoliko imate pitanja ili želite izvršiti rezervaciju molimo Vas da pošaljete upit.

pošalji upit