Školska putovanja

Grčka

Cijena na upit

Detalji ponude

1. dan: Loreto – Ancona

Polazak autobusa ispred škole. Vožnja do Loreta. Posjet svetištu u kojemu se čuva Sveta kućica iz Nazareta koja je prema predaji 1294. godine na krilima anđela prenesena s Trsata u Italiju. Odlazimo u Anconu. Ukrcaj na brod za Grčku. Smještaj u kabine. Polazak broda prema redu plovidbe. Za vrijeme plovidbe stoje Vam na raspolaganju restorani, bar, saloni, bazen, disco-club. Noćenje na brodu.

2. dan: Igoumenitsa – Ioannina – Metsovo – Kalambaka

Dolazak u Igoumenitsu u jutarnjim satima. Nastavak putovanja autobusom do Ioannine, središta Epira. Šetnja do jezera Pamvotida. Put nas vodi dalje do Metsova, pitoresknog planinskog gradića u kojemu se još uvijek njeguju tradicijski obrti. Dolazak u Kalambaku u poslijepodnevnim satima. Obilazak jednog od samostana Meteora podignutih na liticama iznad grada. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: Kalambaka – Delfi – Atena

Nakon doručka odlazak u Delfe. Razgled arheoloških ostataka Apolonovog svetišta poznatog po Pitijinim proročanstvima u pratnji lokalnog vodiča (Apolonov hram u kojem se nalazio omphalos – «pupak svijeta», kazalište iz 4. stoljeća prije Krista, stadion). Nastavljamo prema Ateni. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: Atena

Doručak. Razgledavanje kulturnopovijesnih spomenika grada u pratnji lokalnog vodiča: Akropola (Propileji, Partenon, Erehteion, hram Atene Nike), Dionizijevo kazalište, Agora, Hadrijanov slavoluk, zgrada parlamenta i Spomenik neznanom junaku. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Večera u hotelu ili uz doplatu u restoranu na Plaki uz folklorni program i grčku glazbu. Noćenje.

5. dan: Atena – Epidaur – Nafplio

Nakon doručka krećemo prema Peloponezu. Kraće zadržavanje na Korintskom kanalu. Obilazak Asklepijevog svetišta i čuvenog kazališta u Epidauru u pratnji lokalnog vodiča. Ostatak dana provodimo u Nafpliu, glavnom gradu Grčke od 1823. do 1834. godine. Smještaj u hotel na Peloponezu. Večera. Noćenje.

6. dan: Mikena – Patras

Doručak. Susret s lokalnim vodičem. Razgled ostataka drevne Mikene utvrđene kiklopskim zidinama i Atrejeve riznice. Polazak za Patras. Ukrcaj na brod za Italiju. Smještaj u kabine. Polazak broda prema redu plovidbe. Za vrijeme plovidbe stoje Vam na raspolaganju restorani, bar, saloni, disco-club. Noćenje na brodu.

7. dan: Ancona – San Remo

Po dolasku u Anconu nastavak putovanja autobusom do San Rema. Razgled treće najmanje europske države koju je u 4. stoljeću osnovao klesar s Raba. Polazak za Hrvatsku. Uz kraće usputne stanke dolazak kući u noćnim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • 2 noćenja na brodu u unutrašnjoj četverokrevetnoj kabini TWC
 • smještaj u hotelu 3* u Kalambaki u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na osnovi 1 polupansiona
 • smještaj u hotelu 3* u Ateni u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na osnovi 2 polupansiona
 • smještaj u hotelu 3* na Peloponezu u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na osnovi 1 polupansiona
 • ulaznicu za jedan od samostana Meteora
 • stručno vodstvo lokalnih vodiča u Delfima, Ateni, Epidauru i Mikeni
 • turističkog pratitelja
 • osiguranje jamčevine
 • osiguranje od odgovornosti
 • troškove organizacije putovanja

Rezervacija

Ukoliko imate pitanja ili želite izvršiti rezervaciju molimo Vas da pošaljete upit.

pošalji upit